Welcome sign
Divider
Bullet

Empty buttonMailHome
NextBackLinks


View guestbook
Sign guestbook

FÉNYLAKK Kft.

MAGYARORSZÁG
BUDAKALÁSZ  Bodza  u  2.  MINTABOLT  1038. Dűne u  19.
Tel/Fax: (36+1)  245-3904  Mobil: 06-30-305-34-38


How to download
Biztonsági Tanusitványok.
Árak.
Vásárlás.
Használat.

FÉNYLAKK – magyar tulajdonos!

HÁZ ÉPITÉS

A házépítéshez mindenki ért ez olyan mint a foci mindenki ért hozzá és bele is szól. A legtöbb estben beleszólnak a családtagok  rokonok ismerősök és persze a haverok. Az igazán érdekes az hogy nem akarunk szakemberhez szakemberekhez fordulni. Minek szentül meg vagyunk róla győződve mi is értünk hozzá. Egy kis tégla egy kis malter és már kész is az egész. Hát persze ha ilyen egyszerű lenne…..

Most pár dologra szeretnénk felhívni a figyelmüket hát ha segítünk. Persze ez nem szokott bejönni. Mi mégis megpróbáljuk.

Figyelem kezdjük……..

Az életünkben egyszer maximum kétszer kerülünk olyan helyzet, hogy házat keljen építenünk. Az esetek 90% -ban  csak egyszer. Tehát érdemes lenne mindenre figyelni, de minek értünk hozzá gondoljuk magunkban. A baj bekövetkeztekor már késő /ezt tapasztalatból írom / a lehető legjobb szándékkal sem lehet segíteni. Az esetek többségében ez a mondat szokott elhangzani „ a pénz nem számit” hát kérem…….

Az elfuserált házak esetében sok sók minden már nem pénz kérdés, hogy csak egyet említsek garancia.

A legjobb lenne ha újra és újra megpróbálhatnánk ötödszörre tizedszerre csak sikerülne. De erre sem idő sem pénz nincs / én aki a kenyerem javát megettem és főállásban csinálom talán ha harminc családi házat építettem /gondolják végig. A fenti kis bevezető után megígérem minden buktatót leírok.

 

TERVEZÉS   

 

A kedves megrendelőink leendő megrendelőink mind határozott elképzeléssel érkeznek. Azt mondták az Önkormányzatnál keressünk valakit aki lerajzolja nekünk. Mi önre gondoltunk mert azt hallottuk maga olcsó. A mi rajzunk alapján ez igazán egyszerű csak át kell rajzolnia és be is lehet adni. A túlnyomó többség oda sem figyel a tervezőre semmi de semmi nem érdekli csak a saját álma elképzelése. Pedig ha csak egy picit odafigyelne a tervezőjére mennyi de mennyi pénzt bosszúságot  lehetne megtakarítani.

 FONTOS

A telek övezeti besorolása nagyon de nagyon fontos. Ezt ma már az esetek többségében az interneten keresztül meg lehet nézni.

A telek fekvése is igen fontos, nem mindegy a leendő ház elhelyezése szempontjából.

A telek hol léte igen de igen fontos körülmény.

A  kedves megrendelővel tisztázni kell a leendő ház funkcióját használatát.

Mindezek után nekilehet állni a tényleges munkának.

FIGYELEM

Ne akarjunk flancosabb magasabb házat a szomszédunkénál.

Kiviteli tervet mindenképen rendeljünk. Ez megérne egy külön fejezetett. A kiviteli terv hiánya sok estben megnövelte a költségeket. A kiviteli terv költsége nem áll egyenes arányban a kiviteli költség növekedésével. A költségek növekedése egy külön fejezet lesz.

MOST ENNYIT FOLYAMATOSAN FOLYTATJUK-----------------à

 

A KIVITELI TERV

 

Az élet minden dolgában igyekszünk úgy eljárni mint elődeink tették szokták. A példa ragadós ha az elődeink /nagyszüleink/ nem rendeltek ezt azt akkor nekünk sem kell. „Minek azt.” Így vagyunk  a kiviteli tervvel is. A régieknek még terv sem kellet. Mégis felépítették  a házaikat. A dolog nem ilyen egyszerű. Minden de minden megváltozott. Az elődeinknek sokkal de sokkal könnyebb dolguk volt. Nem volt ennyi hatóság, hivatal illetve ha volt is nagyon egyszerűen mentek a dolgok. Ma már egy sima árajánlatot sem tudunk kérni a leendő kivitelezőnktől ha nincs kiviteli tervünk és egy hozzá tartozó költségvetés. Ugye abban egyetértünk az építkezéshez  három dolog kell  PÉZ PÉNZ PÉNZ  a többi már könnyű. Vagy mégsem……..? Már az engedélyezési terv is hatalmas költséget jelent nekünk. Természetes,hogy szeretnénk a kiviteli terv költségeit megtartani a házunkra költeni. Na de itt jön a 22 es csapdája sok esetben nem hogy takarékoskodunk hanem feleslegesen költekezünk. A kivitelező az építő nem tudja pontosan mit is kell/kellene tennie csinálnia. Nincs pontos terv információ csak szokás szó ami elszáll és utólag letagadható. Nem állunk mindig a mesterek mellett. Ők így meg úgy gondolják „ mi mindig így szoktuk” hányszor de hányszor hallottam Én ezeket a szavakat. Kiderül, hogy mi nem is ilyet szerettünk volna de már akkor késő. A vége mindig az, hogy ne keljen bontani belemegyünk valamilyen kompromisszumba pedig ez a leendő otthonunk halála. A végén már nem is hasonlít a házunk az eredeti tervre. Ez csak a kisebbik baj a PÉNZ a nagy baj. A végére ez a sok átalakítás technológiai változtatás a pénztárcánkat teljesen  üressé teszi. A KIVITELI TERV KÖLTSÉGE sokkal de sokkal olcsóbb lett volna…………..¨!!!!!!!!!!     

 
Vízzel higítható univerzális falakk Felépítés: tiszta akrilát- poliuretán, polimer vizes diszperziós kötanyag-alapú, fényálló mikropigmenteket és speciális adalékanyagokat tartalmazó falakk. Farontó rovarok és gombák ellen nem véd. KÖRNYEZETKÍMÉLÔ! NEM TÛZVESZÉLYES! Alkalmazási terület: univerzális falakk, de kiemelten külsô térre ajánljuk, mert nagyrugalmasságú, szívós, kiváló idôjárásálló, károsodás nélkül bírja a nagy hôingadozásokat,hosszú élettartamú bevonatot ad (pl. faházak, nyílászárók, korlátok, kerítések, stb). Erôsebb igénybevételnél belsô térre is használhatjuk a kiemelkedô víz- és vegyszerállósága, és tartóssága miatt (pl. konyhabútor, fürdôszobabútor, belsô nyílászárók, stb). A fa erezetét nem fedi le, nem színezi meg, a lakk saját színe sem változik. Választék: színtelen, színes lazúr és fedô festék, fényes, selyemfényû és matt válsztékban kapható. A megjelölt színek csak a megszáradt bevonatra értendôk, a folyékony lakk színe ettôl eltérô! Külsô: közepes sûrûségû, fehér vagy színes folyadék Kémhatás: 7-8 pH Sûrûség: (20°C-on) 1,04 g/cm3 Viszkozitás: (Mp4, 20°C-on) min. 30 s Nem illóanyag tartalom: min. 35% Száradás: (20°C-on 60% rel. légnedvesség esetén) 2 óra Átvonhatóság: (20°C-on) min. 2 óra Használati útmutató http://lakk.sokoldal.hu 

Használati útmutató A fafelület elôkészítése: csak száraz, gyalult, finomra csiszolt és portalanított, gyanta-, olaj- és viaszmaradványoktól mentes fafelületre lakkozhatunk. A fafelület elôkezelése: - külsô téri, frissen elôkészített fafelületre elsô rétegben vizes higítású fakonzerválószert vigyünk fel (pl. BIONATUR faanyagvédôszer, PANNON-PROTECT Kft. Pomáz) a gyártmányismertetô elôírásai szerint. - belsô térre fakonzerváló kezelés nem.
KÉSZITETTE A HIDRO-BUILD KFT. 1039.BERCSÉNYI U 10.: 
HIDRO-BUILD kft.
Copyright © 2011

 

Webhosting - Domén - VPS szerver - Szerverhosting